Glasvezel Zuidenveld

Glasvezel  Zuidenveld ook voor Zwinderen
 

Stichting Glasvezel Zuidenveld gaat het zelf doen.

 In de laatste vergadering van het algemeen bestuur is unaniem besloten dat we de aanleg van het glasvezelnetwerk zelf gaan doen. Uitbesteden aan een marktpartij vinden wij niet de juiste keuze als het gaat om het waarborgen van een eerlijke prijs voor de inwoners en de kwaliteit die het netwerk moet bieden. 

          Voor meer informatie: www.verbreedband.nl en www.glasvezelzuidenveld.nl

 

Stichting Glasvezel Zuidenveld is een samenwerkingsverband van de zes lokale glasvezel initiatieven in de gemeente Coevorden. De stichting heeft als doel het realiseren van een glasvezelnetwerk in alle dorpen en het buitengebied van de gemeente Coevorden. Wij, als stichting, vinden leefbaarheid in ons gebied belangrijk en zijn van mening dat een glasvezelnetwerk bijdraagt aan de leefbaarheid op het platteland. Snel internet via glasvezel geeft een positieve impuls aan wonen, recreëren en bedrijvigheid.

In de laatste vergadering van het algemeen bestuur is unaniem besloten dat we de aanleg van het glasvezelnetwerk zelf gaan doen. Uitbesteden aan een marktpartij vinden wij niet de juiste keuze als het gaat om het waarborgen van een eerlijke prijs voor de inwoners en de kwaliteit die het netwerk moet bieden.

Als vrijwilligersorganisatie onderkennen we dat wij niet alle kennis in huis hebben.  We kunnen gebruik maken van de kennis van VerbindDrenthe. Dit platform is door de provincie opgericht om initiatieven zoals die van ons te ondersteunen.

Daarnaast verheugt het ons, dat wij Gerhard Kippers bereid hebben gevonden om als directeur bij ons in dienst te treden. Gerhard is, in deeltijd, directeur van Glasvezel De Wolden. De wijze waarop Glasvezel De Wolden de opstart, aanleg en exploitatie aanpakt is voor ons een voorbeeld hoe het kan werken. Als een van de eerste initiatieven in de provincie Drenthe heeft Glasvezel De Wolden moeten pionieren. De kennis die Gerhard hierbij heeft opgedaan, kunnen wij goed gebruiken.

De eerstvolgende stap die we als stichting Glasvezel Zuidenveld samen met onze directeur gaan nemen is de financiering. Naast de provincie en gemeente willen we een lokale partner benaderen voor de financiering.

Met het besluit om het zelf te doen en de benoeming van Gerhard Kippers zien we de aanleg een grote stap dichterbij komen. We hebben er alle vertrouwen in dat we in 2019 starten met het aanleggen van een eigen glasvezelnetwerk in de gemeente Coevorden.

Onderstaand het dagelijks bestuur met de nieuwe. directeur


 van links naar rechts: Gerhard Kippers(directeur), Rob van Bommel(penningmeester), Jaap Ruiter(voorzitter) en Bert Raterink(secretaris)

 Een gemeentebreed bewonersinitiatief dat glasvezel in heel Coevorden wil aanleggen.

Zonder hoge aanlegkosten en zonder maandelijkse toeslagen. Wel met de hoogste snelheden en de meeste mogelijkheden. Het gebrek aan overal beschikbare en betaalbare toegang tot snel internet is een bedreiging voor onze gemeente. 
Samen met al onze medebewoners pakken we dat probleem aan, we gaan samen de hele gemeente voorzien van een toekomstbestendig en hoogwaardig glasvezelnetwerk waarop de hoogste internetsnelheden op mogelijk zijn en waar we allemaal van de modernste diensten gebruik kunnen maken

Iedereen Doet Mee

De aanleg van glasvezel is ontzettend kostbaar. Glasvezel Zuidenveld wil de toegang tot écht toekomstbestendige verbindingen via glasvezel bereikbaar maken voor iedereen in onze gemeente. Wij zijn ervan overtuigd dat dat dé beste manier is om onze gemeente vitaal, leefbaar en aantrekkelijk te houden. We hopen op uw steun en deelname. We doen het voor elkaar en met elkaar!

Geen Aansluitkosten

Omdat glasvezel zo duur is, worden in de meeste projecten aansluitkosten gevraagd. € 1800,- eigen bijdrage of een terugkerend maandelijks bedrag van € 15,- is heel gewoon. Glasvezel Zuidenveld wil het anders doen. Wij zetten ons in om glasvezel bij iedereen aan te leggen, zónder aansluitkosten. Alleen zo wordt glasvezel bereikbaar voor iedereen!

Leefbaarheid

Glasvezel is een middel, geen doel. Met glasvezel krijgt onze leefgemeenschap een enorme sprong in mogelijkheden en daarmee leefbaarheid. Het is natuurlijk geweldig als we straks allemaal 1.000 Mb of meer tot onze beschikking hebben, maar eigenlijk begint het dan pas. We willen bijdragen aan het vitaal, aantrekkelijk en leefbaar houden van onze gemeente, geholpen door glasvezel!

 

De verwachting is dat in de loop van 2019 de eerste kabels de grond in gaan!

 De voordelen van glasvezel

Het bekendste voordeel is natuurlijk dat je de beschikking krijgt over razendsnel internet, maar glasvezel kent nog veel meer voordelen. Met glasvezel ben je klaar voor de toekomst. In tegenstelling tot ADSL en coax-kabels is de capaciteit van een glasvezelverbinding vrijwel onbeperkt. Dus ook als je ooit hogere snelheden nodig hebt voor je dataverkeer, kan dat via de glasvezelkabel geleverd worden. Nu glasvezel nemen, is dus ook in de toekomst verzekerd zijn van een verbinding waar je wat aan hebt.

Glasvezel is de toekomst

Weet je nog hoe op de eerste mobiele telefoons werd gereageerd? "Dat heb ik niet nodig!” En hoe tien jaar geleden werd gereageerd op de smartphone? "Ik hoef alleen maar te bellen hoor!”. En hoe snel is dat allemaal veranderd! We hebben nu bijna allemaal onze smartphone op zak, die inmiddels meer wegheeft van een kleine computer dan van een telefoon. De ontwikkelingen gaan razendsnel. We willen steeds meer data kunnen gebruiken en versturen. Glasvezel is daarvoor onmisbaar.

Hoge snelheden

Heb je wel eens bijgehouden hoeveel apparaten er bij jou thuis met internet verbonden zijn? Je eigen computer of laptop, de tablet van je dochter, de game-computer van je zoon, de laptop van je partner, de thermostaat, de televisie, je blueray –speler en waarschijnlijk nog wel meer. Als je zoon lekker zit te gamen, en je partner is bestanden aan het uploaden naar het werk, kun jij dan nog een youtube-filmpje kijken, of foto’s versturen? Nu lukt dat misschien nog net, maar de hoeveelheden gegevens die we gebruiken en versturen, worden steeds groter. De capaciteit van het netwerk dat we daarvoor gebruiken zal dan ook veel groter moeten zijn. Glasvezel dus.

Glasvezel voor jong en oud

Tegenwoordig krijgen kleuters op school alles op de iPad en is voor het contact met de school en het maken van huiswerk een snelle internetverbinding onmisbaar. Thuiswerken wordt met glasvezel een stuk makkelijker. Bestanden kunnen snel gedown- en geüpload worden naar de server van het bedrijf. Zorginstellingen omarmen de zorg op afstand, met name als het om de zorg voor ouderen gaat. Met een paar eenvoudige handelingen kunnen ouderen en verzorgers via een tablet contact hebben, controles uitvoeren, klachten bespreken en advies geven. Ouderen kunnen daardoor gewoon thuis blijven wonen en hoeven minder vaak de reis naar het ziekenhuis te ondernemen.

Het nieuwe tv kijken 

Een glasvezelverbinding is niet gevoelig voor onweer of regenbuien. Dus kunt u via glasvezel  storingsvrij televisiekijken. Televisiebeelden die via de oude bekabeling of de schotel worden geleverd, worden gecomprimeerd omdat de hoeveelheid data anders niet verstuurd kan worden. Bij glasvezel is dat comprimeren uiteraard niet nodig. Je krijgt dus de volledige totale beeldkwaliteit binnen en dat is te zien! De manier waarop we televisie kijken verandert. Iedereen wil de bekende zenders kunnen bekijken in perfecte beeldkwaliteit, maar er komen ook steeds meer hele specifieke zenders beschikbaar waar u graag naar kijkt. Daarnaast gaan we steeds meer online kijken en op het moment dat het ons het beste uitkomt. Televisie via glasvezel maakt dat mogelijk!

 

Informatie avond Glasvezel Zuidenveld

Op 31 januari 2019 krijgen we alle informatie over de aanleg van glasvezel. De gespreksleider kan u alle informatie geven die u wilt hebben. Zit u met vragen?

Kom dan op donderdag 31 januari naar het dorpshuis in Zwinderen.

Inloop van 19.30 tot 20.00 uur voor persoonlijke vragen.

Algemene informatie van 20.00 uur tot 22.00 uur.

U bent van harte welkom !

 

Voor uitvoerige informatie :  Zie glossy ZUIDENVELD