Activiteitencommissie

Activiteitencommissie


Veel activiteiten van de PB Zwinderen en Ons Dorpshuis worden georganiseerd door de activiteitencommissie. 
Deze commissie bestaat uit de volgende personen:

Anita  de  Bruin
Johanna   Kelder
Jolanda    Koops
Monique   Kort
Jan Karel  Marlet
Angelique Schuring


Programma 2018.

24 november             Intocht van Sinterklaas.

28 december             Kinderbingo.

 Heel Zwinderen bakt

Wat een verrassing was het voor de Activiteitencommissie. Eerst maar 6 opgaves, maar langzamerhand stroomden ze binnen en op 8 maart waren er 15 taarten opgegeven.  Waar de commissie heel blij mee was, was dat 4 jongeren zich ook hadden aangemeld om een taart te bakken. Hulde voor Sanne, Nicky, Suzanne en Anoek. Zaterdag 10 maart tussen 15.30 en 16.00 uur werden de mooiste en lekkerste taarten binnengebracht. De jury arriveerde om 16.45 uur en kon de smaakpapillen in actie zetten. Ze keken naar hoe is de taart afgewerkt en natuurlijk moesten ze ook proeven. Gelukkig zijn ze niet misselijk geworden van al die heerlijkheden. Ze waren er al gauw uit wie de hoofdprijs moest hebben. Dit werd Janny Klarus met een lekkere bokkenpootjestaart met advocaat. Er was veel werk gedaan op de taarten. Er was er zelfs één met een standbeeld er bovenop. Nu moesten we nog afwachten hoeveel mensen op de prijsuitreiking af  zouden komen. Dit overtrof onze stoutste verwachtingen, de zaal was vol. Men heeft lekker van de punten taart kunnen genieten. Deze werden verkocht voor 2,50  euro per punt. De totale opbrengst was 117,50 euro. Janny Klarus mocht bepalen naar welk goed doel dit bedrag zou gaan. Ze koos voor Kika.

Jan Karel bedankte de aanwezigen voor hun eetlust en de jury voor hun inzet.

Dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar en misschien moeten we dan ook een aparte groep voor de jongeren instellen.

                                           Afbeelding invoegen

Paaseieren zoeken

 

Op zaterdag 31 maart 2018 was het een drukte van belang op het sportveld in Zwinderen. Het was eieren zoeken.

De start was in het dorpshuis en toen iedereen, die mee wou doen, aanwezig was, ging het in optocht achter de paashaas aan naar het sportveld. Daar had hij heel veel eieren verstopt, eieren met alleen een kleurtje en eieren met een gezichtje erop. Als je zo’n ei vond, mocht je dat naar de paashaas toebrengen en kreeg je wat lekkers. In het begin was het nog gemakkelijk om de eieren te vinden, maar het werd steeds moeilijker. Toch zijn bijna alle 120 eieren gevonden! Ja, we hebben hier in Zwinderen hele goede speurneuzen!

Toen de kinderen klaar waren met zoeken zijn ze teruggegaan naar het dorpshuis om nog wat te drinken. Bij het weggaan deelde de paashaas aan ieder kind een verrassingsei uit. Kinderen die in het begin wat verlegen waren of bang, hadden daar bij het afscheid nemen van de paashaas geen last meer van. Ze durfden hem zelfs een handje te geven.

Het was een geslaagde middag met een geweldige opkomst, er waren 28 kinderen.

 

     Afbeelding invoegen    Afbeelding invoegen